Cégünk korábban annak a Dawcul családnak volt a tagja, amelyik megtalálható Kelet-Európa minden országában. Az angliai anyacéget 1977-ben alapították azzal a céllal, hogy jónevű brit és amerikai gyártókat képviseljen az egykori Jugoszláviában, majd később a többi kelet-európai országban. Magyarországon 1988 óta vagyunk jelen. Kezdetben képviseleti iroda formájában működött, majd 1996-tól a társasági formája Kft. 2016-tól a Dawcul Hungary Kft. önállóan folytatja tevékenységét.

A képviseleti tevékenységet a Dawcul Hungary Kft.-ben elsősorban az alkalmazási területek műszaki problémáinak megoldásában nyújtott közreműködésként fogjuk fel, sokkal inkább, mint primér kísérletként arra, hogy valamit eladjunk. Ez abból ered, hogy az alapító és ügyvezető igazgató Glasz Endre, teljes szakmai pályafutását gépészmérnökként teljesítette, s mindig az adott műszaki feladat jó és hatékony megoldása hajtotta.

Több újítás, fejlesztés és találmány fűződik nevéhez. Természetesen nem minden felhívás párosul műszaki megoldások utáni kutatással, hanem van, amikor előre megadott termékféleséget kell megajánlani. Ilyenkor is megnyugvásunkra van, hogy termék kínálatunkban nem szerepelnek ellenőrizetlen minőségű, esetleg csak olcsó áraik miatt vonzó gyártmányok, hanem kizárólag olyan gyártók termékei, akik hosszú évek során bizonyították, hogy cikkeik és szolgáltatásaik kiváló minőségben kerülnek a felhasználókhoz.

A Dawcul Hungary Kft. azoknak a vállalatoknak szeretne állandó partnere lenni, amelyek a folyamati iparágakban gyártási tevékenységet folytatnak, gyárakat, üzemeket vagy éppen, mint a MOL, kitermelő berendezéseket működtetnek. Ebben az ipari szektorban sokféle terméket és szolgáltatást kínálunk, a kis értékű demiszterektől a nagy értékű, szélsőséges technológiai környezetbe beépíthető szerelvényekig, a lángzáraktól a komplett léghűtőkig, bonyolult technológiák license-étől a forgógép monitoring és rezgésvédelem fontos rendszeréig.

A különféle termékek mellett a Dawcul Hungary Kft. tervezéssel is áll a vevői kör rendelkezésére. A nyomástartó rendszerek – edények és csővezetéki rendszerek – tervezése, nagyobb feladat esetén több szakági tervező partner összehangolt munkájával egészülhet ki, így komplex létesítmények engedélyezési és kivitelezési tervezését is kínáljuk.